Bodonibloggen

onsdag, maj 24, 2006

Montenegro

Montenegro har kysst Serbien adjö och gått och blivit självständig nation. Visst välkomnar jag initiativet, men samtidigt rubbas mina cirklar en smula. Nu finns det plötsligt sex exjugoslaviska stater att hålla reda på, inte fem som tidigare var fallet. Den gyllene korrespondensen mellan Balkan och de nordiska länderna har därmed också brustit. Fram till i söndags hade ju varje land i respektive område en absolut motsvarighet i det andra området. Slovenien var Balkans Island (det minsta och avlägsnaste landet), Kroatien dess Norge (kustnationen), Serbien-Montenegro dess Sverige (stormakten), Bosnien-Hercegovina dess Finland (den kulturella avvikaren) och Makedonien dess Danmark (lillen i söder). Förhoppningsvis kontrar nu Norden på detta. Närmast till hands ligger väl att Jämtland slutar fega omkring med sin plojrepublik och förklarar sig självständigt på riktigt. Kom igen nu jämtar! Gör er till Nordens Montenegro!

Ö

7 Comments:

Blogger Unknown said...

Haha! Jag skulle älska det initiativet.

2:42 fm  
Anonymous Anonym said...

Sett från Europa är ju Makedonien avlägsnare än Slovenien, ett land som är med i EU och har mycket mer med kontinenten att göra. Därför borde Makedonien vara Island och Slovenien Danmark, annars har jag inga invändningar.

10:43 fm  
Blogger jennyi said...

...Jämtland och Härjedalen har ju för övrigt tillhört Norge en gång i tiden, det vore inte så dumt att åter bilda en nation med norskarna...

12:59 em  
Blogger Bodonigänget said...

Jennyi: du är ju jämte, så du borde veta! men tycker du inte det är dags att ta steget ut och göra sig fritt från både sverige och norge? härjedalen kan man ju ta med sig.

3:30 em  
Blogger Bodonigänget said...

He: good point

4:58 em  
Blogger jennyi said...

Jo... förvisso... Det är en bra idé som tål att tänkas på :)

5:27 em  
Blogger Bodonigänget said...

Saol: Absolut, trenationsbytet är naturligtvis också en aktuell lösning. glömde att jämtland var indraget där. fortfarande måste man dock självständiggöra en del av sverige för att anpassa kartan efter balkans utveckling. gotland?

7:59 em  

Skicka en kommentar

<< Home